Легендите Kiss не избягаха от общата тенденция в последно време (Брус

...
Легендите Kiss не избягаха от общата тенденция в последно време (Брус
Коментари Харесай

Kiss продаде цялата си музика и бранда срещу скромните 300 000 000 долара

Легендите Kiss не избягаха от общата наклонност напоследък (Брус Спрингстийн, Пол Саймън, Боб Дилън, Стиви Никс, Нийл Йънг, Тина Търнър) и взеха решение да продадат музикалния си азбучник за солидна сума. Заедно с правата за музиката Pophouse Entertainment group купува още логото, правата върху фотосите и даже характерния грим на неповторимите актьори.

На процедура получават всичко. Сумата публично не е оповестена на никое място, само че според Fortune, които цитира днес , групата ще получи за тази договорка повече от 300 милиона $.

Pophouse Entertainment е шведската компания, която преди време закупи правата върху творчеството на ABBA и направи виртуални концерти с техните аватари, напомня рокрадиото. Според информацията Pophouse ще използва подобрена технология и ще приложи същия метод.

Аватарите на Kiss ще оживеят в неповторимо шоу, което ще започва в Съединени американски щати през 2027 година. Предвид, че до тогава има още много време – евентуално ни чака невиждано аудиовизуално премеждие.

Между другото групата сподели за пръв път виртуалните си аватари по време на последния си концерт в Медисън Скуеър Гардън, където разгласи, че бъдещето й ще е във виртуалното пространство (досега KISS сносно проработи от безчет " прощални " турнета - всяко едно от които бе по-печелившо от предходното. Че научиха и други рокаджии на този номер - б.р.)

Ето какво споделя един от двамата сълидери на бандата и, несъмнено - икономическият мотор зад триумфа - Джийн Симънс по мотив договорката:

“Краят на Kiss като тур група пристигна. Това, което Pophouse възнамеряват да създадат с нашите облици и музика, е нещо, което не е виждано до този миг. Гледахме доста деликатно шуто с ABBA и напряко ни отвя. Имайте поради, че оттогава насетне технологията е доста усъвършенствана. Видяхме единствено дребна част от това, което следва и би трябвало да ви кажа, че изглеждаме като персонажи от X-Men. ”

Виртуалните аватари на KISS са основани от именитото студио на Джордж Лукас за специфични ефекти ILM (Industrial Light & Magic), а са финансирани и продуцирани от Pophouse Entertainment. ILM са употребявали известната технология  “motion capturing ” (от англ. ‘улавяне на движението’), която всеобщо се употребява във видеоигрите, с цел да се вдъхне живот на персонажите в тях.

По информация на Billboard шоуто с аватарите на Kiss ще започва от неназован към момента град в Съединени американски щати през 2027 година.

Главният изпълнителен шеф на Pophouse Пер Сундин също направи коментар по отношение на голямата договорка:

“Имаме ужасно доста проекти за Kiss. Искаме да запазим тяхното завещание и творчество. Нещо повече – желаеме да го разтеглим и подсилим, тъй че да е привлекателно и за новите генерации. “

Сделката включва също по този начин и правата върху издаването на нова продукция с марката Kiss, както и благосъстоятелност върху истинските мастър записи на групата.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР